Etiket Sonuçları: bitlis

May

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 1 günlüğüne asker olan 12 öğrencimiz, kamuflaj giyip yemin etti.

Öğrencilerimiz İl Jandarma Komutanlığında askerlik yapamayan özel bireyler için "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, silah altına alınmaları mümkün olmayan özel bireylerin, bu hak ve ödevlerini bir gün de olsa Jandarma Genel Komutanlığı çatısı altında yerine getirmelerini sağlamak istediklerini söyledi.

Yaşama sımsıkı sarılan kahraman Mehmetçiklerin, içlerindeki umudu hiçbir zaman kaybetmeyerek ve hayata tutunma adına gösterdikleri azim ve özveriyle herkese örnek olduklarını belirten Subaşı, şunları kaydetti:

"Askerlik, her Türk gencinin yapmayı arzu ettiği bir görevdir. Sizlere çok yakışan bu üniforma içinde kutsal askerlik yemini ederek tam bir asker oldunuz. Bugün sizlerle kısa da olsa kutsal askerlik görevinizi yapmanın gurur ve onurunu yaşamaktan, şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz."

Ailelerin de bugün kutsal askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarının gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemleyerek bunun haklı gururunu yaşadığını belirten Subaşı, şöyle devam etti:

"Bu gençlerimizin, kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde imkan ve kabiliyetleri çerçevesinde diğer silah arkadaşlarından geri kalmayarak verilecek her türlü görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, hayattaki gazilerimize uzun ömürler temenni ederim. Andınızın size, ailenize, Jandarma Teşkilatına, yüce Türk milletine ve devletimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun."

Temsili askerlerden Sevban Türel'in konuşma yapması, Yakup Bilişk'in de şiir okumasının ardından Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ve protokol üyeleri, yemin eden 20 askere terhis belgelerini verdi.

Geçit töreni, silah ve teçhizatların sergilendiği stantların gezilmesiyle son bulan programa, Vali Karaömeroğlu'nun eşi Filiz Karaömeroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi, kurum amirleri, jandarma personeli ve aileler katıldı.

Kaynak: AA

Mrt

Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu ve saygıdeğer eşi Filiz Karaömeroğlu Hanımefendi, Bitlis'te Özelim Projesi'nde, okulumuz öğrencileri ile biraraya geldiler özel çocuklarımıza spor, sosyal ve kültürel etkinliklerde eşlik ederek, mutluluklarına ortak oldular.

Ara

Ahmet Eren Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürlüğünün organize ettiği “3 Aralık Özel Gereksinimli Bireyler  Etkinlikleri” kapsamında  Okulda bir program gerçekleştirildi.

Programa il Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih YILDIZ , Okul Müdürü Yılmaz ÜSTÜNDAĞ, Okul Öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını okul öğrencisi Merve ÖZKÖK yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Özkök, Gününün önemine değindi etkinlik için  emeği olanlara ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Konuşmalardan sonra öğrencilerin hazırladığı şiir, müzik,tiyatro gösterileriyle devam etti. Gösterilerden sonra tanınan Müzik Sanatçısı Serkan AŞIK ‘ın müzik dinletisi ile devam etti. Toplu fotoğraf çekimi ardından program sona erdi. Programdan sonra Okul müdürü Yılmaz ÜSTÜNDAĞ etkinlikte emeği geçen öğretmenlere teşşekür etti.