Okul Meclisi Başkanı Seçimleri Yapıldı

Ahmet Eren Özel Eğitim Meslek Okulunda, demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ‘’Başkanlık Seçimi ‘’heyecanı yaşandı.

Okul öğrenci meclisi seçimlerinin, öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden okulumuzda bu çalışmaları titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz. .

Bu kapsamda  okulumuzda 2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı seçimi gerçekleştirildi…

Başkanlık için aday olan öğrenciler 01-07 Kasım tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler.  Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler vaatlerini anlattılar

08 Kasım çarşamba günü tüm öğrenciler oylarını kullandılar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda:

Okul Meclis Başkanlığına Yakup BİRİŞİK ; Başkan Yardımcılığına Devran ALTUN seçildi.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkan ve başkan yardımcısını kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

08-11-202308-11-202308-11-2023

Yayın: 08.11.2023 - Güncelleme: 08.11.2023 13:18 - Görüntülenme: 109